1. Какво е ин витро?

Ин витро е вид асистирана репродукция за оплождане при външни (ин витро) условия. Казано с други думи, това е процес, при който се извършва оплождане на яйцеклетки със сперматозоиди извън тялото на жената, след което получените ембриони се връщат в матката. Този метод е много популярен и под названието „бебе в епруветка”.

2. Каква е разликата между ИКСИ и инвитро?

При методът ИКСИ (интрацитоплазмено инжектиране на сперматозоид), се взема един избран по определени показатели сперматозоид, който се инжектира директно в яйцеклетката. При стандартната инвитро процедура, женската полова клетка се облива с няколкостотин хиляди сперматозоида и се чака оплождане.

ИКСИ се прилага по-често в случаите на мъжки стерилитет, когато половите функции на жената са напълно запазени.

3. Какво е вътрематочна инсеминация?

Вътрематочната инсеминация е процедура, при която спермата преминава специална обработка и се инжектира директно в маточнтата кухина на жената. Тоест, оплождането се извършва в естествени условия (инвиво).

4. Защо при нас?

Единственият кабинет по стерилитет в Югоизточна България се намира в град Стара Загора и е създаден от д-р Стефан Стефанов, който се занимава с проблемите на репродуктивната медицина вече повече от 5 години. В момента той работи като гинеколог-специалист по асистирана репродукция в Клиничен Институт за Репродуктивна Медицина „Света Елисавета” в Плевен.

Кабинетът е създаден като филиал на КИРМ „Света Елисавета”, с основната идея да улесни нуждаещите се от преглед и консултация по въпросите на стерилитета пациенти от Югоизточна България. Посещението в медицинския център на д-р Стефанов ще спести на нуждаещите се изминаването на стотици километри, много време и разходи.

Кабинетът по стерилитет е оборудван със съвременна апаратура и разполага с висококвалифициран персонал. Извършват се консултации, прегледи, цялостна диагностика и терапия на стерилитет, както и подготовка на пациенти за ин витро.

На всички посетители се гарантира качествено и вежливо обслужване, при максимална дискретност.